Anamur' dan ilk öyrenci ziyareti

Anamurlu öğrenci Selen Atik üç haftalığna, Anamurun kardeşkentine Bingene öyrenci olarak geldi. Bu üç hafta içersinde  Stefan George Gymnasıumun 10. sınıfına gidip ve derslerine katılımışdı.

Türkiye'de okulda ikinci dil olarak almancayı seçmişdi ve Bingen ziyareti ile almanca telafusunu gelişdirmek istiyordu. Selen Atik ziyareti sona ermeden Büyük Belediye Başkanı Thomas Feseri Burg Klopp kalesinde ziyaret etdi. Bu 14 yaşındaki öğrenci ziyaretinde iki kent arasında sağlıklı bir ortaklığın gelişmesi için öğrenciler projeleri çok önemli olduğunu vurguladı. Bu şehir tarihi binaları ve çevresi  çok iyi korunmuş dedi ve Bingene çok sevmiş.

Selen üç hafta içersinde misafir olarak Ruhşen Lorey ve Matthias Loreyin yanında misafir olarak kalmışdı. Anneleri ve Ruhşen Lorey, Anamuru ilk ziyaretinde tanışıp ve çok iyi dostluğa sayip olmuşlardı. Misafir öğrenci ve Ruhşen Loreyin ailesinle  birlikte bir Rhen nehrindeki tekne turunu çok beyenmişdi ve Oberwesel ile Mainz arasındaki manzarayı çok sevmişdi.

Anamurlu öğrenci bu üç hafta içersinde  Stefan George Gymnasıumun 10. sınıfına gidip ve derslerine katılımışdı.

Büyük Belediye Başkanı Thomas Feser, ögrenci Selen Atik, Ruhsen Lorey ve onun kiz Tuana
Selen ve onun alman ögenciler
Selen ve Ruhsen Lorey